Екологи дійшли висновку, що людству час задуматися над скороченням харчових відходів: надлишки споживання збільшили викиди парникових газів в атмосферу на 300% за 50 років.
REUTERS
Таке резонансне дослідження опублікували вчені з Потсдамського Інституту кліматичних досліджень у Німеччині, передають Метеовести.
Зазначається, що зростання виробництва м’ясних продуктів, які, незважаючи на попит, все частіше опиняються на звалищах, буде значно впливати на глобальні запаси вуглецю в атмосфері до середини XXI століття.
Читайте такожВ ООН зафіксували рекордне зростання парникових газів у атмосфері
Крім того, потреба в їжі за 50 років змінилася з 2,300 до 2,800 калорій на людину у день. Крім того, частка надлишків продовольства зросла з 310 калорій на людину в день до 510.
Виходячи з цих даних, сценарій майбутнього виглядає сумно – шкідливі викиди, пов’язані з тим, що людство “не доїло”, можуть скласти у рік до 2,5 гігатонн в еквіваленті вуглекислого газу.
Раніше каліфорнійські вчені спрогнозували різке збільшення кількості туманів і смогу на Землі через зростання глобальних температур.
Детальніше читайте на УНІАН: http://ecology.unian.ua/reduction/1319384-ekologi-zayavili-scho-harchovi-vidhodi-sprichinyayut-globalne-poteplinnya.html