Шоколадний експеримент» вирішила втілити всесвітньовідома компанія Nestle на своїй кондитерській фабриці, розташованій у місті Фаудон (Великобританія). Тут встановили пристрій, що здатен виробляти 200 КВт електроенергії з нерозпроданих цукерок і залишкової сировини, що також застосовується для виробництва кондитерських виробів. Пристрій працює на технології анаеробного зброджування, коли при розкладанні відходів генерується газ метан, повідомляє Оilreview.kiev.ua
Технологічний процес нового обладнання дозволяє отримувати метан (який далі використовують для вироблення електроенергії) із залишків крохмалю, непроданих або ж прострочених кондитерських виробів. За день біореактор здатен переробити близько 200 тис. літрів сировини та 1200 тонн «солодких» залишків. Енергетичний блок генерує достатню кількість енергії, щоб покрити 8% від загальної добової потреби очисної споруди фабрики в електроенергії. Економія складає близько 100 тис. фунтів стерлінгів на рік.
Встановлення енергетичного блоку проводилося за кошти, виділені британським урядом в рамках Програми дій з утилізації відходів Waste & Resources Action Programme.