Харчові відходи становлять серйозну проблему для світової економіки і навколишнього середовища, пише The New York Times. Викинутої їжі вистачило б, щоб нагодувати 870 мільйонів голодуючих.
Третина всіх вироблених у світі продуктів не з’їдається, а загальна вартість викинутої у смітник їжі досягає 400 мільярдів доларів на рік. Фахівці стверджують, що скорочення харчових відходів на 20-50% дозволить заощадити від 120 мільярдів доларів до 300 мільярдів доларів до 2030 року.
Ця ситуація може призвести і до зміни клімату, оскільки надлишкове виробництво використовує величезну кількість водних і земельних ресурсів, а також потрібні витрати на енергетику і транспортування.
З ростом населення Землі проблема буде ускладнюватися, кажуть експерти.